Gå til hovedinnhold
Cruiseskip

Publisert 14/01/2022

Årets første cruiseanløp

Cruiseskipet Viking Venus legger til kai, som årets første cruiseanløp. Skipet er et førstegangsanløp, noe som vil bli markert med salutt fra Skandse Compagniet og overrekkelse av crest.

Cruiseskip begynner igjen å anløpe Bodø, etter mange kanselleringer som følge av koronapandemien. Viking Venus forventes å anløpe Terminalkai Sør kl. 13.00 og reiser videre samme dag kl. 23.30.

Viking Venus har en maksimal passasjerkapasitet på 930 passasjerer, men opererer med redusert kapasitet som følge av Covid. Majoriteten av gjestene om bord er amerikanere. Cruiset startet reisen i Bergen og skal videre til Tromsø, Alta, Narvik og Bergen. Under landligget i Bodø arrangeres det bysightseeing med besøk hos Jektefartsmuseet og Domkirken, utflukter til Kjerringøy, Polarsirkelen, havfisketur og kystvandring.

Det er strenge koronakrav om bord – for mannskap og passasjerer. De testes både før, i løpet av og etter cruiset. Også på utfluktene i land er det strengere retningslinjer enn normalt.

Passasjerene har kun tillatelse til å gå i land ved deltakelse på arrangerte utflukter. Utfluktene skjer i reduserte gruppestørrelser og med begrenset kapasitetsutnyttelse på busser. Passasjerene skal benytte seg av ansiktsmaske under landturene. I tillegg er samtlige utstyrt med Vikings kontaktsporingssystem under oppholdet på land.

Stort fokus på smittevern om bord Viking-skipene

  • Alle passasjerer og mannskap er fullvaksinerte
  • Krav om negativ PCR-test senest 48 timer før ombordstigning
  • Daglig PCR-testing av samtlige passasjerer og mannskap, og skipet har eget testlaboratorium om bord
  • Tett samarbeid med helsemyndigheter i områder hvor de opererer, samt hjemlandene til mannskapet
  • Egne lugarer for karantene og isolasjon

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.