Gå til hovedinnhold

Publisert 01/07/2022

Hannah (18) og Mariell (16) skal sørge for trivsel i havna i sommer

Sommerens havneverter er på plass. Jentene er ikke redde for å ta et tak, og gleder seg til å møte trivelige båtfolk. 

Begge er enige om en ting: Sjøliv er tingen. Det er de begge oppvokst med, og i tillegg har både Hannah Willumsen og Mariell Nydal fedre som jobber i sjørelaterte yrker. De forteller om båtferier gjennom oppveksten, og har selvsagt tatt «båtlappen». Det er bare et must.

Mariell Nydal (t.v.) og Hannah Marie Willumsen ser fram til å møte trivelige båtgjester i sommer.

For Hannah er dette andre sommeren som havnevert, Mariell er «skårunge».
-Jobben vår er å passe på at folk har det fint, at de har et rent og ordentlig sted der de kan sette på en klesvask og ta en dusj, og på mange måter blir vi guider også, forteller Mariell. Gjestene har gjerne lyst til å se byen når de ligger i havna, og da er det greit å være lokalkjent.

Litt av oppdraget er at det skal se pent og ordentlig ut i havna, så skraping av skjell og tang, samt lettere vedlikeholdsarbeid hører også med.
De innrømmer at reiselysten gjerne får seg et lite løft når de treffer på folk som har vært ute på seiltur i flere år, som amerikaneren de nettopp møtte. Han hadde vært på reise i tre år, og tilbrakt hele coronatiden i seilbåten sin.
-Det er spennende å høre om sånne erfaringer. Mange er stolte over det de har fått til, spesielt de som har reist langt og lenge, sier Hannah.

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.