Gå til hovedinnhold

Publisert 30/06/2022

Nytt bobiltilbud i Bodø

Helt nede i sjøkanten, ved Rønvika Havn & Marina, har Bodø Havn etablert en ny bobilparkering. Her er det førstemann til mølla som gjelder.

Den nyetablerte bobilplassen har plass til 20 bobiler, men foreløpig er det bare seks av plassene som har tilgang til strøm. Prisen er 150 kroner per døgn, og betaling foregår via appen EasyPark.

Med gangavstand til sentrum og sjønær beliggenhet er den nye bobilparkeringen et kjærkomment tilskudd til turistene som besøker byen.

Den nyetablerte bobilplassen har plass til 20 bobiler, men foreløpig er det bare seks av plassene som har tilgang til strøm. Prisen er 150 kroner per døgn, og betaling foregår via appen EasyPark. Bobilplassen er lett tilgjengelig med et par minutters kjøring fra RV 834.

Populært ved sjøen

Portrett av kilde

Erlend Willumsen

-Når vi vet at mange bobilturister stopper en natt på hvert sted, tror vi at dette fyller et behov, sier Erlend Willumsen, markeds – og utviklingssjef i Bodø Havn. Han forteller at Bodø Havn har fått flere henvendelser om muligheter for bobilparkering de senere år.
-Å kunne plassere bobilen sjønært er svært populært, og mange havner rundt om i Norge tilbyr dette. Nå gjør vi et forsøk, og de nye plassene er etablert i henhold til de nye forskriftene med 4 meters avstand mellom bilene, sier Willumsen.

Toalett og søppeltømming

Besøkende kan bruke servicetilbudene i havna

Turister på den nyetablerte bobilplassen har tilgang til det samme servicebygget som bruker, med toalett og søppeltømming.
– Dessverre er det ikke mulighet for septiktømming på området, og vi har ingen umiddelbar løsning på dette. Nå må vi først se hvor stor interessen er, så får vi ta stilling til videre utvikling av området etter hvert, sier Willumsen, og føyer til at Essostasjonen som ligger like ved, har tømmefasiliteter.

Samboerparet Marianne Storjord og Ingar Eira har kjørt helt fra Finnmark for å feriere i Bodø. Det liker den sentrumsnære plasseringen ved Rønvik Havn & Marina.

Topp å campe sentrumsnært

-Et flott tilbud som vi gjerne benytter oss av. Det eneste vi savner er dusj og tømmeanlegg, sier Marianne Storjord. Sammen med samboer Ingar Eira har de kjørt 92 mil for å ta den årlige turen til Bodø. Vanligvis pleier de å ligge på Bodøsjøen camping, men den er stengt i år. Vi treffer dem i go’været der de nyter morgenkaffen utenfor vogna, med god utsikt til marinaen og innseilingen til byen.
-Dette er et godt alternativ, mener de to, som benytter ferien til slektstreff i Mariannes hjemby.
Å kunne nyte late sommerdager i nær tilknytning til både sjøen og de tilbud som Bodø sentrum har å by på, synes de to er helt topp.

La oss bruke byen!

Bobilparkeringen er foreløpig lite kjent, her er det plass til mange flere!

Også Knut Hernes, kommunaldirektør for teknisk avdeling i Bodø kommune, er svært positiv til at det tilrettelegges for at turister kan bli litt lengre.
– Bodø skal være et sted der alle besøkende føler seg velkomne, sier han, og legger til at selv om det ikke er en kommunal oppgave å drive camping, er det et utstrakt ønske om at besøkende stopper og bruker byen når de er på gjennomreise.
-Vi ser veldig positivt på slike tiltak, sier Knut Hernes.

 

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.