Gå til hovedinnhold
Havneinspektør i havna

Publisert 18/06/2021

Sommertips fra trafikkinspektør Tore Sannes

Vi har slått av en liten prat med trafikkinspektør Tore Sannes og har samlet sammen et knippe tips til deg som skal feriere med båt i Bodø havn.

Nå som sommeren er godt i gang og godværet er på plass, merkes det at trafikken i havna har økt. Mange søker fart og spenning til sjøs og det er lov – for man skal tross alt ha det litt gøy i båt, men det er viktig at man overholder de fartsbestemmelsene som er satt. For Bodø havn vil det si; maks 5 knop i havna fra innseilinga og 3 knop i indre havn fra bølgedemper ved moloen til molorota.

-Med godt vær og mye trafikk i havna, merker vi at enkelte ikke følger fartsbestemmelsene som er satt i havna. Vi vil minne på at det er viktig at dette blir fulgt da det handler om sikkerhet i havnebassenget. I havna skal ikke farten overstige 5 knop og i indre havn ikke mer enn 3 knop. Dette er det også skiltet og informert om i innseilinga til havna, informerer trafikkinspektør Tore Sannes.

Ved fortøyning til gjestebrygga oppfordres fritidsbåtfolket å legge seg fornuftig til kai slik at det er enkelt for andre å legge til gjestebrygga. Det forventes også at man fortøyer fornuftig, spesielt dersom man legger seg utenpå andre båter, slik at det er god fremkommelighet mellom bryggene. Dette for å sikre fri adkomst/adgang for båter som ligger fortøyd lengre inn på brygga, men også for god og trygg brannsikkerhet.

-Tenk på andre når du legger til ved gjestebrygga og ikke legg deg midt på når det er ledig plass lenger inn på brygga. Det gjør det enklere for nestemann som skal legge til ved gjestebrygga, forklarer Sannes.

I finværet er det fort at det blir sene kvelder og det er da viktig at man tenker på gjester i andre fritidsbåter. Ta hensyn til andre og følg de generelle bestemmelsene om støy, som sier at det skal være stille etter kl. 23.00. Det forventes at samtlige besøkende i Bodø havn overholder dette. Videre påminnes det om at det ikke er tillatt med grilling på bryggene i Bodø havn, og at det oppfordres til å ikke grille på båten eller bruke åpen flamme. Dette på grunn av brannfare og sikkerhet.

-Bytt ut grillingen med et koselig restaurantbesøk, da er du også med på å støtte opp restaurantene i byen, som har fått en noe hard start på året, opplyser Sannes.

Tores tips for en fin båtferie i Bodø havn:

  • Overhold fartsbestemmelsene i havna
  • Fortøy fritidsbåten fornuftig til gjestebrygge, slik at det blir enkelt for andre å legge til kai. Husk å holde fri passasje mellom bryggene!
  • Ved bunkring, surr opp slanger etter bruk
  • Ta hensyn til andre og følg generelle bestemmelser om støy etter kl. 23.00
  • Husk at det ikke er tillatt å grille på bryggene i Bodø havn og at det oppfordres til å ikke grille på båten eller bruke åpen flamme.

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.