Gå til hovedinnhold
Havnearbeider med livbøye

Publisert 09/06/2021

Trygg livbøye

Tryg har plassert ut over 45 000 livbøyer over hele Norge. Livbøyen gjør det tryggere å ferdes langs fjord og sjø, og siden den første Tryg-livbøyen ble utplassert i 1952 har den tilsammen vært med på å redde over 1000 mennesker fra å drukne. Av de over 45 000 utplasserte livbøyene er det flest livbøyer plassert i Hordaland og Nordland.

I Bodø havn er det en målsetting om at man alltid skal kunne se en livbøye fra der man står. En kan aldri gardere seg fullt ut, men en lett tilgjengelig livbøye på land kan utgjøre den lille forskjellen mellom liv og død.

Utskiftning av seks-sju bøyer i året

Hvert år plasseres det ut mange nye livbøyer. Bodø Havn har ansvar for å påse at livbøyene langs havneområdet er i god stand og klar til bruk. Blir noen stjålet eller ødelagt er det Bodø Havn som har ansvar for å henge opp nye. En komplett og fungerende livbøye er viktig dersom ulykken skulle være ute, og er med på å gjøre nærområdet litt tryggere.

– Normalt skifter vi ut seks-sju livbøyer i året, forklarer fagarbeider Joachim Johnsen, og legger til – Noen blir skiftet ut grunnet mangler, men mange blir byttet ut som følge av at de gamle er stjålet og forsvunnet, dessverre.

Bodø Havn kommer med en klar oppfordring til folk som oppdager tomme livbøyestativ og ødelagte bøyer; Ta kontakt med Bodø Havn og informer. På denne måten kan Bodø Havn på en enkel måte få oversikt over hvor det mangler livbøyer. Det kan være med på å hindre fatale konsekvenser om ulykken er ute.

– Dersom man har fått med seg en livbøye hjem ved et uhell, er det ingenting i veien for å returnere denne tilbake til Bodø Havn. Det setter vi pris på, tilføyer Johnsen.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.