Gå til hovedinnhold
Fiskegarn

Fiskeri

Bodø Havn disponerer en Fiskerikai, for aktive fiskere, i sentrum av Bodø. Kaia har tilhørende bu- og lagringsplasser med gode oppbevaringsmuligheter. 

Fiskefartøy største lengde opp til 15 meter

I tilknytning til Fiskerikaia er det avsatt egne plasser beregnet for fiske- og fangstfartøy med største lengde inntil 15 meter. Bodø Havn fører venteliste over fiskefartøy som ønsker båtplass og buplass, med årlig gjennomgang og tildeling.

Følgende kriterier gjelder for å få tildelt plass beregnet for fiskefartøy:

  • Fiskefartøyet skal stå i merkeregisteret og være under 15 meter.
  • Fisker skal være registrert i fiskermanntallet.
  • Fartøyet det søkes plass for skal være registrert i Bodø og fisker skal være folkeregistrert i Bodø kommune.

Det kan søkes om fravik fra disse kriteriene, men slik tildeling kan ikke overstige 1 år.

Følgende prioriteringsrekkefølge gjelder for tildeling av plass beregnet for fiskefartøy:

  • Fartøy med stor aktivitet (offentlig landing av fangst) går foran fartøy med mindre aktivitet.
  • Fartøy med lik prioritet, tildeles det fartøyet som har lengst tid som søker.

Fartøy med fiskere på blad B har avtaler som fornyes automatisk årlig.

Fartøy med fiskere på blad A har avtaler som fornyes automatisk årlig dersom det ikke foreligger søkere med høyere prioritet på venteliste for å få plass.

Fartøy uten offentlig landing av fangst mister plassen hvis det finnes fartøy på venteliste som oppfyller kriterier for plass.

Dersom et fartøy/fisker har tildelt plass, men ikke lenger oppfyller kravet om aktivitet på grunn av helsemessige årsaker eller havari, opphører leieforholdet etter 2 år, dersom det er andre på venteliste for å få plass.

Fiskefartøy som mister plass ved Fiskerikaia med tilhørende brygge, fordi plassen tildeles fartøy med høyere prioritet, skal ha prioritet på liste for båtplass annen plass i havna.

Fiskefartøy største lengde fra 15 meter

Det skal betales vederlag for plass ved kai eller brygge etter prisliste for kaivederlag. Fiskefartøy med største lengde fra 15 meter som har Bodø havn som hjemmehavn, kan inngå egen avtale om pris.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.