Gå til hovedinnhold

Forsyning

Bodø Havn tilbyr avfallsmottak og ferskvann og landstrøm på utvalgte kaier i havna, for både nærings- og fritidsbåter. 

Avfall

Bodø Havn har etablert mottak for avfall fra skip ved Bodøterminalen/Terminalkaia. Avfallslevering skal skje fra anvist kai og avtales med havneoppsynet minimum 24 timer før anløp/leveranse.

Avfallsdokumentasjon

I tillegg til avfallsmottak for skip, er det etablert mottaksanlegg for fritidsflåten. Det finnes et underjordisk avfallsanlegg ved Rønvik Havn og Marina og ellers er det utplassert restavfallsdunker langs havneområdet. Avfall fra fritidsflåten leveres til avfallsdunker som er plassert ved brygger og kaier uten videre avtale.

Ferskvann

Ferskvann er tilgjengelig ved alle gjestebrygger. Her er det noen sesongbetingete begrensinger.

Ferskvann er også tilgjengelig ved Terminalkaia og Dampskipskaia mot bestilling. Bestilling gjøres via havneoppsynet eller SafeSeaNet.

Landstrøm

Det er etablert landstrømsanlegg ved Bodø havns gjestebrygger og fritidsbåtplasser. Landstrøm for gjestende fartøy finnes på alle gjestebrygger og er inkludert i havneleien. For fritidsbåter med faste plasser betales strøm via kortautomat. Effektstørrelsen på samtlige strømuttak er 16A 230V 1 fas.

For næringsflåten finnes det flere 230V 80A 3 fas-uttak langs dampskipskaien.

På Klossen ved dampskipskaien finnes også:

  • 1 uttak på 400V 125A 3fas
  • 1 uttak på 230V 125A 3fas.

Bodø Havn jobber i tillegg med etablering av landstrøm for større skip. Disse landstrømsanleggene vil være lokalisert på:

  • Valenterminalen
  • Terminalkaien
  • Terminalkai Sør
  • Torvkaien/Østbrekken

På Terminalkaiens sørside vil det etableres NG3-uttak som i hovedsak er beregnet på Kystruten, anleggene skal etter planen stå ferdig i løpet av August 2021.

Bestilling av landstrøm gjøres via havneoppsynet eller SafeSeaNet.

Havneoppsynet kan kontaktes på følgende måter:

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.