Gå til hovedinnhold

Gods

Bodø Havn jobber aktivt for å utvikle Bodø som knutepunkt for gods. Vi ønsker å legge til rette for funksjonell godsoverføring mellom sjø og bane og at mer gods flyttes fra vei til sjø og bane. Bodøterminalen er det området som er satt av til godshåndtering og hvor terminalområdet skal utvikles videre. Terminalkaien på 350 meter er vår lengste kai, og her er både Ro-Ro (Roll On – Roll Off) og stort lagrings og manøvreringsareal. Flere av de store godsaktørene er etablert i umiddelbar nærhet til Terminalkaien.

Shortsea Promotion Centre Norway

Shortsea Promotion Centre Norway (SPC-N) er et samarbeidsprosjekt mellom norske myndigheter, havner, rederier og maritime organisasjoner som jobber for sjøtransport. SPC-N er del av et europeisk kompetansenettverk (European Shortsea Network) som består av 13 nasjonale Shortsea Promotion Centre. SPC-N har utviklet en oversikt over godsruter som går langs norskekysten. Ved å legge inn ønsket destinasjon vil du se hvilke ruter som har planlagt anløp til Bodø.

Finn din godsrute

Godsaktører

På Bodøterminalen har transportaktørene Norlines, Postnord, SB Transport, Svenns Transport, Schenker, Cargonet og Zahl Transport kontor og terminal.

Adgang til Bodøterminalen og ISPS-området

Bodøterminalen er en åpen godsterminal og det er fri adgang til alle aktører. Cargonet og Schenker er lokalisert på jernbanedelen av terminalområdet og Zahl Transport er lokalisert på Terminalkai Sør. De øvrige aktørene er lokalisert med innkjøring via Terminalveien og rundkjøring ved Vestfjordfergeleiet. Terminalkaien er definert som ISPS-kai (International Ship and Port facility Security code) og har adgangsbegrensning. Næringsdrivende som har aktivitet på Terminalkaia kan få tilgang med et personlig ID-kort som utstedes av Bodø Havn. Adkomst til Norlines lokaler avtales direkte med Norlines terminal på telefon 75507140. Øvrige besøkende kan få adgang ved å kontakte Bodø Havn direkte på telefon 75551080 / 90898020 (havnevakta) enten på forhånd eller ved ankomst.

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.